dimecres, 27 d’abril del 2011

Diari d'aula 14/04/2011

Nervis, estrés, ambient rialler.....avui és el GRAN DIA com a TITELLAIRES!!!
L'aula és més plena que qualsevol altre dia, molts familiars no han volgut perdre's l'espectacle: pares, fills, àvis, nèts, cosins...!!!
Com més s'apropa el moment de començar més crits i rialles es senten!!
Tothom té ganes d'actuar!!
El meu grup és el primer en representar. Jo, personalment no estic gaire nerviosa, suposo que el fet d'estar rere un teatrí em fa sentir una mica més protegida!!
La nostra obra es diu “Les tres paraules de la Reina” i tracta sobre un regnat on es fan unes crides per anunciar que la filla del rei es casarà amb qui respongui les tres preguntes de la reina. En sentir aquesta crida tres germans: en Xumeu, En Pere i en Joan es posen camí cap a poble per veure si tenen sort!
La veritat és que el temps de la representació m'ha passat volant, m'he sentit còmode i per les rialles que es sentien del públic, crec que la representació ha agradat!!!

En fi, un cop el meu grup ha acabat, ha començat la següent obra, “Na Paparreta” protagonitzada per n'Esther, na Pilar, na Cristina i na Francina. L'obra conta la història d'un petit animalet que, cansat de viure a la ciutat, decideix anar a una de les granges més conegudes del poble.
En arribar, la vida dels animals d'aquella granga canvia. Els animalets estan més contents ja que na Paparreta sempre aconsegueix treure un somriure a tothom.
Però, la difícil tasca de na Paparreta és la de fer riure al Rei!!!
Ha estat una obra divertida, amb unes veus molt ben endevinades i uns moviments acordes amb la història i les veus!

La tercera rondalla, ha estat Na Catalineta. Ha estat interpretada per n'Àngels, na Maria Janer i na Cristina Camps.
Tracta sobre un home que sempre va a missa.
Quan les campanes sonen l'home que té una fava, demana a una veïna si li pot guardar ja que no pot entrar a l'esglèsia amb una fava a la mà!
Quan va a cercar la fava, resulta que el gall que tenia aquesta dona se l'ha menjada. Així que l'home li demana el gall.
Cada cop que les campanes sonen l'home ha d'anar a demanar a alguna veina que li guardi el que en aquell moment té. I cada veïna li perd el que li guarda.....
ha estat la representació que més m'ha agradat, la decoració en tres dimensions donava molt joc a l'obra, les titelles, les veus i els efectes de so eren totalment endevinats!!!!!!una representació genial!

La següent rondalla ha estat “S'animalet Verd”, representada per n' Ana, n'Eri, na Nuri i na Natàlia.
Tracta sobre una vella bruixa que en saber la malatia que afectava al Rei, va dir que aquest no es curaria fins que les gotes de s'animalet verd caiguèssin en els seus ulls.
En Bernadet, que és el personatge principal, passa moltes peripècies per intentar curar el rei!!!
Ha estat una obra divertida, amb uns efectes de so molt adients.
El que més m'ha agradat ha estat l'inesperat i divertit final!!!

La darrera representació ha estat “Sa Llegenda d'en Xoroi", protagonitzada per na Carol, n'Ade, en Josep i na Nàdia.
Conta la història d'un pirata que navegant a prop de Menorca es va enfonsar. El pirata, en Xoroi, arriba nedant a l'illa i s'instal·la en un penya-segat. En Xoroi, es cerca la vida per sobreviure en aquella illa: pesca, va a caçar i també agafa menjar de els cases dels pagesos!!!
Una nit, mentre en Xoroi agafava menjar d'una casa, una pagesa el descobreix.
La pagesa enlloc de fer-lo fora va brindar-li menjar.
En Xoroi i la pagesa s'enamoren.
El pare de la pagesa s'adona que el menjar a casa seva desaparèix molt ràpid i decideix anar a cercar la seva filla. Tot just la troba, Xoroi es llança al mar desapareixent entre l'horitzó.

Tot i que el dia s'ha fet una mica llarg tots hem gaudit molt amb les representacions!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada