dimecres, 27 d’abril del 2011

Diari d'aula 11/04/2011

Avui, tal com varem acordar amb en Robert a l'anterior classe, no hem treballat en la representació teatral de titelles sinó que en Robert ens ha explicat alguns conceptes teòrics que ens serviran per a la següent tasca pràctica que hem de realitzar: una obra teatral!

En Robert per treballar la VEU (element fonamental per a l'actor), ens ha explicat les postures apropiades per respirar i parlar adequadament. La veu de l'actor es prepara. En aquesta preparació hi intervenen l'aparell respirador, l'aparell fonador i els resonadors. A més, és fonamental que la columna vertebral estigui perfectament alineada i que la veu ressoni en el paladar.

La veu pot ser analitzada a partir de criteris prosòdics, és a dir, el ritme, l'accentuació i la claretat del discurs; o a partir de criteris fònics que es refereixen a la materialitat de la veu i la seva qualitat significant: timbre, força...

Un cop acabada la teoria hem recitat algunes poesies per pràcticar la respiració i analitzar com era la nostra veu!

Per acabar la sessió hem fet els grups definitius per a la pràctica d'una representació teatral de manera que ens hem dividit per els de ponent i els de llevant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada