divendres, 17 de desembre del 2010

El circ de les papallones

CURTMETRATGE: EL CIRC DE LES PAPALLONES:

PRIMERA PART:




SEGONA PART:



REFLEXIÓ:
Aquest curtmetratge m'ha semblat realment magnífic, em transmet que tots som únics i diferents, tots tenim defectes i virtuds i, independentment de les característiques (físiques o psíquiques) personals tots tenim algun potencial, l'únic que cal és que creguem amb nosaltres mateixos i que, dia a dia, intentem caminar superant els obstacles que ens poguem trobar.
En aquest camí de superació, és important l'entorn que ens rodeja ja que, si aquest és favorable, avançarem amb més força i ilusió. Però si, per contra, l'entorn ens colpeja, el camí serà molt més difícil, fins el punt que potser ens entrebanquem i abandonem el camí que ens porta a aconseguir el que volem. Aquests entorns són representats amb els dos circs que sota el meu parer simbolitzarien dues escoles amb objectius totalment diferents:
· Una integradora, comprensiva, igualitaria, solidaria, respectuosa, inclusiva...i que ajuda a explotar el potencial que hom té en el seu interior.
· L'altre exclusiva, diferenciadora, burlesca, intolerant...i que no fa més promoure un món injust i desigual on no es respecten els drets humans i s'etiqueten a les persones amb un sol cop d'ull.
Del vídeo em quedaria amb les següents imatges:
·La cara de felicitat d'en Will quan descobreix que és capaç de fer coses per sí sol (nedar i desplaçar-se) que reflexe la satisfacció del propi procés i de la fita aconseguida.
· La imatge de la papallona que simbolitza la llibertat i el procés de caminar cap a la felicitat.
· I, per acabar, la imatge final on un nen amb crosses abraça a en Will admirant-lo pel que és, pel que fa, per la seva valentia. Aquest fet, demostra la vertadera riquesa de la naturalesa humana: tothom té un potencial especial que ens fa únics i diferents només cal que ens estimem a nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada